STUDII ȘI CERCETĂRI DE ISTORIE VECHE ȘI ARHEOLOGIE
(SCIVA)

revistă a institutului de arheologie vasile pârvan al academiei române

   

 

• Istoricul revistei

• „Domenii” și obiective

• Comitet și colegiu de redacție

• Indexarea revistei

 

Revista Studii și Cercetări de Istorie Veche (SCIV) și-a început apariția în anul 1950, răspunzând nevoii de difuzare a rezultatelor cercetării românești din domeniile istoriei vechi, epigrafiei și numismaticii în mediul academic intern și internațional. Din anul 1974 profilul revistei este mai clar conturat, prin adăugarea explicită a domeniului arheologiei la vechiul său nume, astfel transformat în Studii și Cercetări de Istorie Veche și Arheologie (SCIVA).

Datorită calității conținutului său, revista a devenit una dintre cele mai cunoscute și apreciate publicații pentru istoria veche și arheologia din România, fiind prezentă în biblioteci din întreaga lume.

SCIVA apare, prin tradiție, în principal în limba română, dar publică și contribuții în limbile engleză, franceză și germană.

Inițiată ca o publicație trimestrială, revista a traversat și perioade dificile, care au afectat apariția sa regulată. In prezent, SCIVA are o apariție anuală, fie sub forma unui volum unic, fie împărțită în două fascicule, (1-2) și (3-4.

 

ISSN 1220-4781 (format tipărit)

Revista Studii și Cercetări de Istorie Veche și Arheologie (SCIVA) este publicată de Editura Academiei Române.